Olen Puuseppä Hanna-Riina Pohjois-pohjanmaalta Kärsämäeltä.

Olen puoliso ja 4 lapsen äiti. Olen sisko,

tytär sekä miniä. Kunnia on olla tätä kaikkea.

Tiesin, unelmoin ja haaveilin nuoruudessa että tämä on se mihin tulevaisuudessa ryhdyn. Vanhempainvapaalla ja lasten kasvaessa ajatus vahvistui omasta puuverstaasta. 2020 tein elämässäni suuren päätöksen lähteä rakentamaan unelmista ja haaveista totta. Ajatuksen ja suunnittelun tasolle asia jäi vielä muhimaan.

Kieltämättä ajatus pelotti hurjasti mutta mieli ei antanut periksi. Tahtoa ja intoa riitti sydänjuuriani myöten.

Syksyllä 2021 alkoi pihapiirissä olevassa autotallissa pikkuhiljaa pöhinä. Tallista tuli verstas ja loppuvuodesta sain työkoneet ja välineet siihen että pääsen toteuttamaan sen toivon pilkkeen.

Pidän siitä että saan olla puutyön ääressä. Ennen kaikkea saan tehdä käsillä. Sydän sykkii ja tuottaa mielihyvää kun pääsen verstaalle touhuun.

Olen vaihtelua kaipaava joten se näkyy myös tuotteissani. Nakerran ja Nikkaroin käyttö-ja koriste-esineet käsityönä.

-Hanna-Riina-

Kipinä puuta kohtaan on syntynyt jo lapsena, ala-aste ikäisenä jo ihastelin huonekalujen puista pintaa, miettien millä tavalla jokin esine tai huonekalu oli valmistettu. Näin jossain sisällä syövereissäni miten ja millä tavalla jokin liitos upposi puuhun. Tai millä tavalla puun pinta toimi missäkin asiassa.

Ah! Kun niin muistan ne vanhempieni roudaamat vanhat lipastot, ruokailuryhmät, nojatuolit, peilit, taulun kehykset yms yms.. huutokauppareissuilta 90- luvulla. Näihin kiinnitin aina uudelleen ja uudelleen huomioni. Tutkin ja ihastelin. Ja mikä parasta, huonekaluista osa on vieläkin kovalla käytöllä. Tätä tutkimista ja ihastelemista saan jatkaa edelleen.

Käsillä tekeminen on ollut minulle aina tärkeää. Olen onnellinen kun olen saanut kasvaa ympäristössä, jossa minua on opetettu ja kannustettu käsillä tekemiseen. Olen onnellinen että olen saanut seurata sivusta mikä milloinkin valmistuu puusta, kankaasta, savesta, oljesta, oksista, roskista, ihan kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta.

Tätä arvokasta perinnettä haluan jatkaa, kannustaa lapsiani huomaamaan omat kyvyt ja näkemään oman osaamisen.

Nimi yritykselle tulee oman perheeni sisältä.

Nimi on yhdistetty minun lempinimistäni.

Senjo on Espanjaa ja tarkoittaa neito.

Briitta on muunnos nimestä Brita.

Brita on muunnos Birgitasta, joka puolestaan on versio englanninkielisissä maissa käytetystä nimestä Bridget. Bridget taas juontaa iirinkielisestä nimestä Brighid. Brighid merkitsee ylennettyä, ylistettyä. (Wikibedia.)

Joten jokainen tuote on alkuun neito, joka ylentyy kätteni työllä valmiiksi uniikki tuotteeksi.

Kiitos lukuhetkestä.

Otan mielellään kaikki palautteet vastaan sähköpostiini.

senjobriitta@gmail.com

-Hanna-Riina-